Λουίζα

Οι περιγραφές των προϊόντων προέρχονται από βιβλιογραφία και έχουν μόνο ενημερωτικό σκοπό, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συνταγή ή συμβουλή.

Λουίζα

Λουίζα

Η Λουίζα είναι μικρός θάμνος που φτάνει σε ύψος το 1 ως 1,50 μέτρο και ως φυτό προέρχεται από τις βραχώδεις περιοχές της Χιλής και της Αργεντινής. Παραδοσιακά, θεωρείται ότι καταπραΰνει το στομάχι και προσφέρει ευεξία, γι' αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως ως δυναμωτικό αφέψημα, μόνο του ή με άλλα βότανα. Σήμερα καλλιεργείται ευρέως σε όλο το κόσμο ως καλλωπιστικό, αρωματικό και θεραπευτικό φυτό κήπου.

Σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Αυτή είναι μια ιδιότητα που δεν θα βρείτε σε πολλά βότανα. Μπορεί να λειτουργήσει ως συμπλήρωμα μετά από άσκηση.

Μειώνει της φλεγμονές, Ενισχύει το ανοσοποιητικό, Βοηθά στη θεραπεία των πεπτικών, Μειώνει τα επίπεδα στρες και άγχους, Μείωση του πυρετού, Αντισυμφορητικό.

Επίσης: Πολλοί σημαντικοί αρχαίοι πολιτισμοί θεωρούσαν τη λουΐζα ιερό φυτό. Στην πραγματικότητα, ένας αιγυπτιακός μύθος μας λέει ότι το φυτό φύτρωσε όταν η θεά Isis δάκρυσε για να θρηνήσει το θάνατο του θεού Osiris. Η λουΐζα ονομαζόταν "herba sacra" (ιερό βότανο) από τους Ρωμαίους και "ιερό φυτό" από τους αρχαίους  Έλληνες που την χρησιμοποιούσαν για να σκουπίζουν τους βωμούς των ναών. Τέλος, η λουΐζα συνδέεται με ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της χριστιανικής πίστης καθώς λέγεται ότι το βότανο σταμάτησε την αιμορραγία των τραυμάτων του Ιησού όταν ήταν σταυρωμένος. Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο ονομάζεται «χόρτο του σταυρού».