English / Ελληνικά  

Αιθέρια Έλαια

Οι περιγραφές των προϊόντων προέρχονται από βιβλιογραφία και έχουν μόνο ενημερωτικό σκοπό, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συνταγή ή συμβουλή.

Το Φασκόμηλο (sage), με την επιστημονική ονομασία Salvia Fruticosa είναι ένα πολυετές, θαμνώδες φυτό με πολυάριθμα κλαδιά και παχιά, επιμήκη, χνουδωτά λευκοπράσινα φύλλα. Συναντάται κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους της ελληνικής υπαίθρου. Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου προέρχεται από την απόσταξη του βοτάνου και των ανθών του, έχει γλυκό ποώδες άρωμα και διαθέτει βακτηριοκτόνες, μυκητοστατικές και ιοστατικές ιδιότητες.

Φασκόμηλο

Φασκόμηλο

Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου ηρεμεί το νευρικό σύστημα και συστήνεται από τους αρωματοθεραπευτές σε περιπτώσεις κατάθλιψης, άγχους, αϋπνίας και διαταραγμένων περιόδων. Συμβάλει στη μείωση των εξάψεων, των νυχτερινών εφιδρώσεων, της ευερεθιστότητας, των πονοκεφάλων και των ζαλάδων. Η εισπνοή του αρώματος του έχει βλεννολυτική και αντικαταρροική δράση, για αυτό συστήνεταισε περιπτώσεις γρίπης, κρυολογήματος κ.α. Σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων των πανεπιστημίων Newcastle και Northumbria, αποδείχτηκε ότι ενισχύει τη λειτουργία της μνήμης και τη συγκέντρωση. Επιπλέον, θεωρείται ότι το άρωμα του διεγείρει την ερωτική διάθεση.

Εκτός από τη καύση του, το αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου μπορεί να ανακουφίσει από τους μυϊκούς πόνους, την οσφυαλγία, τη δυσκαμψία του αυχένα, τις κράμπες και τη δυσμηνόρροια, προσθέτοντας 2-3 σταγόνες σε λάδι μασάζ ή σε γαλάκτωμα σώματος. Χρησιμοποιείται επίσης σε κρέμες προσώπου, κυρίως για λιπαρά δέρματα, προκειμένου να εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος και να δράσει στυπτικά. Μπορεί να προστεθεί σε σαμπουάν, για να ζωντανέψει το φυσικό χρώμα των μαλλιών, χωρίς να καταστρέφει την τρίχα και να επιβαρύνει το δέρμα με επικίνδυνες χημικές ουσίες. Το αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου είναι πολύ ισχυρό και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αποδειχθεί τοξικό. Με μόνο 2 σταγόνες σε 100ml νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γαργάρες και πλύσεις, στην αντιμετώπιση του πονόδοντου και των πληγών του σώματος. Δεν επιτρέπεται η κατάποση του.

Μαντζουράνα

Μαντζουράνα

Η Μαντζουράνα προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Origanum majorana. Το αιθέριο έλαιο της Μαντζουράνας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των ανθών του φυτού και έχει ένα πικάντικο, ζεστό άρωμα. Το αιθέριο έλαιο της Μαντζουράνας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως αναλγητικό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, δυναμωτικό, εμμηναγωγό, τονωτικό του νευρικού συστήματος και των μυών, θερμαντικό. Επίσης χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, της δύσπνοιας, του ερεθισμένου δέρματος, των ημικρανιών, της κατάθλιψης, της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας, του συναχιού, του αδύναμου ανοσοποιητικού, της υψηλής πίεσης, των φλογώσεων, των αϋπνιών και των διαστρεμμάτων.

Θυμάρι

Θυμάρι

Το Θυμάρι προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία (Coridothymus capitatus). Το αιθέριο έλαιο του Θυμαριού δημιουργείται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των ανθών του φυτού και έχει ένα δροσερό, φυτικό, χαρακτηριστικό άρωμα. Το αιθέριο έλαιο του Θυμαριού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για το κρύωμα, το βήχα, τις μεταδοτικές ασθένειες και τη βρογχίτιδα, για την ανακούφιση μυϊκών πόνων καθώς και ως ενισχυτικό της μνήμης και της συγκέντρωσης.

Ρίγανη

Ρίγανη

Η Ρίγανη είναι η κοινή ονομασία του φυτού Origanum Onites. Το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των ανθών του φυτού το οποίο είναι διαφορετικό από την κοινή ρίγανη. Έχει έντονο χαρακτηριστικό άρωμα και συχνά αποκαλείται ριγανέλαιο. Το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπείακυρίως για να καταπολεμήσουμε αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα, βρογχίτιδα και βήχα. Είναι επίσης γνωστή η ισχυρή αντιυική, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή, και αντιπαρασιτική δράση του.

Δίκταμο

Dittany

Τo Δίκταμο είναι η κοινή ονομασία του φυτού Origanum Dictamnus. Το αιθέριο έλαιο του Δίκταμου προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του τα οποία φέρουν στην επιφάνειά τους ένα πλήθος από αδενικές τρίχες. Τα κύρια συστατικά του αιθέριου ελαίου του δίκταμου είναι οι τρεις ουσίες καρβακρόλη, θυμόλη και πουλεγκιόνη οι οποίες προσδίδουν στο φυτό τις εξαιρετικές αντισηπτικές και αντισπασμωδικές του ιδιότητες του.

Έτσι το αιθέριο έλαιο του Δίκταμου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως χαλαρωτικό, τονωτικό, αντιφλεγμονώδες, μυοχαλαρωτικό, σπασμολυτικό, επουλωτικό και στυπτικό. Επίσης όπως αναφέρθηκε προηγουμένως είναι γνωστές οι αντισηπτικές του ιδιότητες που το κάνουν ιδανικό εναντίον ακμής και λιπαρότητας, η έντονη δράση του ενάντια στην κυτταρίτιδα και η σημαντική αντιγηραντική του δράση. Μπορείτε να ανακουφιστείτε από τραύματα, εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων.

Ευκάλυπτος

Eucaliptus

Το αιθέριο έλαιο του ευκάλυπτου, έχει εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε λάδια μασάζ για ανακούφιση ρευματισμών, τενοντίτιδων, αρθρίτιδων και Φλεγμονές. Με ατμοσφαιρική διάχυση τονώνει τον οργανισμό και δροσίζει τη σκέψη. Εµποδίζει τη διάδοση επιδιµιών γρίπης, διώχνει τα κουνούπια αρωµατίζοντας ευχάριστα την ατμόσφαιρα.

Λεβάντα

Levander

Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας, αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο, την καταρροή και την γρίπη γενικά. Με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας πάνω στους Κροτάφους, αντιμετωπίζεται τις ηµικρανίες. Καταπολεµά την κακή αναπνοή, τους πόνους στα αυτιά, τα προβλήματα μύτης και λαιμού. θεαματικά είναι τα αποτελέσµατα της στην ακµή, στη δερµατίτιδα και το έκζεμα. Αντιµετωπίζει προβλήματα παχυσαρκίας, κατακράτηση υγρών και ανωμαλίες της περιόδου. Παράλληλα, τονώνει το Κυκλοφορικό µας σύστημα, τους μυϊκούς πόνους, τους ρευματισμούς, τα διαστρέµµατα από κακώσεις, τους κολικούς δυσπεψία και τη ναυτία.

Δενδρολίβανο

Rosmary

Το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου, έχει ισχυρές αντισηπτικές και διεγερτικές πδιότητες. Προάγει τη καλή κυκλοφορία του αίματος. Ξεκουράζει το νευρικό σύστημα µετά από µια Κοπιαστική ηµέρα. Αντιµετωπίζει πονοκεφάλους και ηµικρανίες. Είναι καταπληκτικό δυναμωτικό για τα μαλλιά. Προσφέρει ενέργεια και διευκολύνει την ικανότητα της αποµνηµόνευσης. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του Κρυολογήµατος, της ακμής, της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους, της πιτυρίδας και ανακουφίζει από την υπερβολική ένταση των μυών. Αντενδείξεις: Το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου δεν κάνει να χρησιµοποιείται από εγκύους έως και 5 μηνών και από ανθρώπους µε υπέρταση ή άτοµα που πάσχουν από επιληψία.

Αποδοχή ✔

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα