Λαδανιά

Οι περιγραφές των προϊόντων προέρχονται από βιβλιογραφία και έχουν μόνο ενημερωτικό σκοπό, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συνταγή ή συμβουλή.

Λαδανιά

Λαδανιά

Είναι γεμάτο με βιοδραστικές ενώσεις, έχει χρησιμοποιηθεί ως φυτικό φάρμακο για χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία. Αυτή η δημοτικότητα οφείλεται στο ότι είναι μια πλούσια πηγή ρουτίνης και βιοφλαβονοειδών. Στην πραγματικότητα, έχει βρεθεί ότι είναι πηγή 12 φαινυλοπροπανοειδών-φλαβονοειδών. Άφθονο σε γαλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά, το κρητικό λάβδανο είναι εξίσου δημοφιλές τώρα όσο ήταν και το 500 π.Χ.

Η κρητική λαδανιά χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της υγείας με διάφορους τρόπους, λόγω της ρητίνης που εκκρίνεται από τα φύλλα και τους βλαστούς της. Οι υπέροχες ιδιότητες και οι ενώσεις του συνδυάζονται για να το καταστήσουν αντι-αλλεργιογόνο, προστατευτικό για το γαστρικό σας σύστημα, αντιοξειδωτικό, προστατευτικό για το καρδιακό σας σύστημα, καθαρτικό, αντισηπτικό, διουρητικό και πολλά άλλα.

Το βότανο το χρησιμοποιούσαν για να επιταχύνει την επούλωση των πληγών χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αλλά δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει για εσάς.

Χάρη στις αντιβακτηριακές και αντιιικές του ιδιότητες, έχει χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση διάφορων προβλημάτων υγείας όπως δερματικά προβλήματα, ακμή, έλκη στομάχου και άλλα γαστρικά προβλήματα. Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Στην καθημερινότητά μας, χρησιμοποιείται συχνά ως στοματικό διάλυμα. Αυτό το φυτό έχει βρεθεί ότι βοηθάει ακόμα και σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τονωτικό.

Μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την επούλωση των δερματικών εκδορών και πληγών, λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων που βοηθούν στην επούλωση του δέρματος και στην ανακούφιση του πόνου.

Η λαδανιά έχει επίσης ηρεμιστικές ιδιότητες και μπορεί να διευκολύνει την αϋπνία. Επίσης, βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους, των πονοκεφάλων κ.ά.